06 July 2011

Chicken with Cashew


This is Chicken fillet mignon, cashew nuts, yellow bell pepper and string beans sauteed in wok. First, cut chicken into cubes then marinate in ground ginger, garlic, mirin, sake or Chinese wine, soya sauce and potato starch for one hour.

Prepare vegetable oil and deep fry cashew nuts in low temperature about 130c, once they are lightly colored, remove from the wok.  Remove the oil as well then fry the marinated chicken in the same wok first then add vegetables.  Season it with oyster sauce, sugar, soya sauce and chicken stock.

「鶏肉とカシューナッツの炒め物」フレンチ続きだったので、香港に帰ってきて急にアジアっぽい料理が食べたくなって中華の定番料理を作った。この料理はパプリカがあれば、日本のピーマンより甘みが強く、肉厚なのでこの料理には合うと思う。

鶏のささみ(胸肉でもよい)を大きめなさいの目に切り、にんにく、生姜のすりおろし、酒か紹興酒、醤油に漬け込む。初めにカシューを低温で揚げる。油を返して、鶏肉から炒め、野菜も加えて火を通す。最後にオイスターソース、砂糖、少量の中華スープ、醤油で味付けする。

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