17 July 2011

Ketchup Rice


This is fried rice seasoned with tomates ketchup and Japanese Worcester sauce.  You might feel strange the combination of rice with ketchup but this is one of the common fried rice in Japan.  This is not Chinese style of fried rice but fusion of western style and usually fill omelette with this.

The key is not to put the ketchup in the end but to put right after you saute the vegetable and other ingredients so you can remove the liquid of the sauce before adding rice.

「ケチャップご飯」これは典型的なハム、人参、タマネギ入りのケチャップライス。今の時期の冷やご飯の再利用にはもってこいの簡単料理。美味しく作るコツはご飯がベタベタしていないことと、肉と野菜を炒めた直後にケチャップとウスターソースを加えて炒めて水分を飛ばすとこ。その後にご飯を入れて炒めるとベタッとならない。中華鍋で作った方が上手に出来る。ご飯を炒める時にガーリックパウダーなどの好みのスパイスを加えると一層夏向きの料理になる。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.