16 October 2011

Beef Noodle soup "Vietnamese"


This soup is made from oxtail.  I cooke the oxtail with onion, ginger, garlic, cloves, laurie and salt for two hours.  Then I removed the meat from bones in the end.  Skim the fat of the soup very well.  Adjust the tast with salt and lime juice.  I wanted to arrange this beef noodle "Vietnamese" so I prepared thai basil and lime.  It would have been better if I have had bean sprouts.

「ベトナム風ビーフヌードル」フォーを作るのには色々と材料が足りなかったが、あるもので、ベトナム風の牛肉麺を作ってみた。牛テールをタマネギ、生姜、にんにく、クローブ、ローリエ、塩で2時間以上煮込む。肉がほぐれる程柔らかくなったら取り出し、スープを漉す。肉の脂はしっかりと取り除く。肉は骨から取り出して、食べ易くした。

ベトナム風のスープの決め手は魚醤だが、こればかりは良いものがないので、塩とほんの少量の白だしで味付けをした。最後はライムを搾る。魚醤は新鮮かつ質が高いものは、それほど独特な香りがしないが、古くなると一気に臭みが増す。タイバジルとライムを添えるとベトナム風なものになった。もやしがあったら尚よかった。

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