This is omelette that I stuffed the leftover of "Hachis permentier" the other day. I've got a crue from my mother's speciality. She often made omelette of saute of onion, ground beef and mush potato inside when I was young.
To make a perfect omelette, you need a lot of practice. It's nothing disappointing than over cooked omelette. It's important to use a good frying pan.
「アッシュ・パルマンティエ入のオムレツ」これは私の母の得意料理を参考にして作った。母はよく私達が幼い時にオムレツに挽肉とつぶしたポテトを合わせたもの(ビーフコロッケの中身みたいなもの)を閉じたものをよく作ってくれた。
オムレツを仕上げることができなければ、料理人には成れないとよく言う。火の通り過ぎたオムレツほど残念なものは無い。シンプルだけど技術が要る。しかし勿論それほど難しくはない。コツの一つはやっぱり油の回ったフライパンだ。
アッシュ・パルマンティエのような応用の効く料理は大量に作るとよい。余りはとりあえず冷凍しておき、困った時に解凍して上記の料理やコロッケ等に応用する。和風の肉じゃがも色々と転用できる。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.