30 December 2011

Negi Ramen


I like to make Ramen at home because I can adjust the taste of the soup in my style.  The key of the ramen is it's soup and it's usually made with mix of few ingredients; chicken, pork, dried fish and vegetables. Each ramen shop has their own secret recipe and they're cooked for few hours.

This ramen soup is done in quick recipe.  I used chicken stock and Japanese dashi.  It's simple and light but easy to take for the stomach after christmas.

「即席ねぎラーメン」熊本の味千ラーメンは香港では大変人気で、スーパーにも生麺を売ってある。それを自己流にアレンジした即席ラーメンにはまっている。このスープはあごだしをとったものに、白だし、チキンストックを少し加えて塩で味を調節したもの。

ラーメンは通常動物性のスープで、数種類の材料のブレンドが味の決め手。即席で作る場合もチキンストックに少し魚系のものを足すとコクが増して美味しくなる。脂もなくさっぱりしているので、少量のごま油をたらす。インスタント麺の粉を使うより格段に美味しく、疲れた胃にやさしいラーメンに仕上がる。

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