09 December 2011

Roasted chicken tomato gratin


This is a second day arrangement dish of roasted chicken.  It's super easy to do this, I just poured a can of tomato sauce and sprinkle some cheese on the top and cook in the oven for 15 minuets or so.  This is a great alternation idea of already made chicken from the super market.  The tomato sauce moisturize the chicken and it makes it tender.

「ローストチキンのトマトグラタン」これはローストチキンの半身が残った2日目に作った料理。我が家は2人なので、チキンを丸ごと焼くと半身が余ってしまうので、後日はサラダにしたり、マカロニと和えたりする。最後は鶏ガラでスープをとって、鶏飯にしたり、餅米を加えて煮て、鶏粥を作って3度味わうのが私流。

これはトマトソース(ハインツがおすすめ)を流し込んで上から溶けるチーズをかけ、オーブンで全体が馴染むまで15程焼いた簡単なグラタン。 スーパーなどで売っている既製のローストチキンなどは乾燥しているので、それらを美味しく変化させるのにももってこいの料理法。

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