06 April 2012

Spring potato with green peas in dashi


This is great combination of spring vegetable.  Unfortunately I used frozen green peas from Japan for this since I've found out frozen Japanese peas tastes much better than fresh peas from Africa.

Dashi is taken from Konbu; kelp and katsuo bushi.   This is cooked with the dashi, sake, mirin,
salt and light soya sauce.

「新じゃがとグリーンピースの白煮」春の食材を合わせた簡単な煮物。グリーンピースは日本の冷凍品を使用した。香港ではアフリカ産の生のグリーンピースを年中買うことが出来るが、日本のグリーンピースの冷凍品は香りも高くて甘みもあり、断然に美味しいことに最近気付いた。

昆布と鰹の出汁を用意し、酒、味醂、塩、薄口醤油で味付けして新じゃがを煮込み、後半にグリーンピースを入れて蓋を外して炊く。じゃがいもが柔らかくなったら火を止め、蓋をして味を染ます。

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