18 October 2013

Gyudon


Gyudon is one of the most popular take out or fast food rice bowl dish in Japan.  It's made with sliced beef cooked in mix of soya sauce, sugar and sake with some onion.  This slightly sweet soya sauce matches very well with beef and the white rice.

「牛丼玉ねぎ多め」一品料理としては、牛丼は香港でも材料が簡単に揃うので作り安い。今回は汁だくではなく、煮詰めて汁無し。牛肉も少し煮込むと味が馴染んで美味しいので、食べる時間より前に煮込んでおく。その時に玉ねぎを1/4個分程生で残しておく。食べる直前に再び温めた時に玉ねぎを、追って加える。煮込まれた甘い玉ねぎと食感がよい玉ねぎの両方を味うことができる。玉ねぎは体によいので沢山使いたい。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.