14 October 2013

Shiokoji chicken fillet with spinach


Shiokoji is makes the taste of marinated meat or fish tastes so good.  I marinated chicken fingers in Shiokoji for overnight, then steamed to cook.  Once the chicken is slightly cooled, tossed with light soya sauce, lemon juice and olive oil.

「塩麹鶏とほうれん草のサラダ」これはダイエットにはとてもよい一品。先ず鶏のささみをそぎ切りし、塩麹に漬けて一晩おく。1時間くらいでもよいが、一晩置くとよく味が染みる。しかし決して塩辛くならないのが、塩麹の素晴らしいとことだと思う。蒸し器で漬けた鶏肉を蒸し、火が通ったら冷ます。サラダほうれん草や好みの野菜を用意し、レモン汁、ごく少量の淡口醬油を全体にまぶし、オリーブオイルを回しかける。

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