03 March 2015

Cantonese style BBQ pork




This is Cantonese style roasted pork.  In Japanese/Chinese style of roasted pork is rather long hour boiled than roasted but this is made with traditional method.

I marinated pork shoulder for 24hours with mix of soya sauce with honey and Chinese miso paste.  Then roasted for 20 minuets then coated with BBQ paste and roasted another 15 minuets.  I've learned this in 3 minuets cooking commercial in bus in Hong Kong!

「広東風叉焼」これは香港スタイルの焼豚。広東スタイルは豚の肩肉を最低5時間〜24時間蜂蜜などの下味に漬けてローストする。店にもよるが、本来とても甘いものだ。

私は自分好みに、若干甘さをひかえたタレに漬けた。ローストする際は李錦記のソースを使った。このソースは甘めだが、甜麺醤、五香粉、食紅などが入っているので、調味料を個別に買うより楽だ。特にこの料理は食紅を少し使わないとそれらしく見えない。

よく出来たが、本来のものに比べるとまだまだだ。もっとこってり甘く 、外側がテカテカしていないといけない。調べてみると、吊り下げた状態でローストしなければいけないらしい。

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