OISHII!
料理写真とレシピ
05 March 2015
Hokkien mee
"@ food court"
This is one of the most know Singapore dish. Chinese background Singaporean are mostly from Fujian Chia and this is one of the mix culture food between Fukien and Singapore.
「ホッケンミー」これは福建省出身の華人から作られた有名なシンガポールのローカル麺。私はまだマスターしていないが、本来はもう少しベタッとした感じで、ちゃんぽん麺と、種類の違う細い麺、もやしをミックスさせて炒めたもの。簡単に言えば炒めちゃんぽんのような感じだ。
九州長崎のちゃんぽんも福建省出身の華人が台湾経由で移民してきてもたらしたもので、同じルーツを感じる。とても優しい味で油っぽくない。スパイシーなローカル料理が多い中では私は結構好きだ。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.
Newer Post
Older Post
Home
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.