13 September 2017

Dinner with guests


"Cake salé aux epinards"
「ほうれん草入りのケーク・サレ」

"Terrine de poisson trios couleurs"
「魚の三色テリーヌ」


"Roti de Filet de boeuf"
「牛肉のフィレのロッティ」

"Pomme de terre au truffle"
「トリュフ入りジャガイモ」


"Mousse au chocolat"
「ムース・オ・ショコラ」

Each time we come back to France my parents in law invites relatives at home.  I made aperitif, first dish and the dessert.  My terrine is made with trout for the red part and cod for the white part.  I mixed spinach and parsley for the green part.  I also made small cakes for aperitif with the leftover of spinach sauce. 

My father in law selected white Bourgogne wine for the dinner which everyone found it very fragrant, mineral and perfect match.

「ゲストとディナー」親戚が来るディナーのアペリティフ、前菜、デザートを作った。せっかくなので日本的、アジア的なものを作ろうとも思うが、田舎で食材がないので、いつもクラシックなフレンチを作る。

魚の三食テリーヌの色は赤は鱒、白は鱈、緑は鱈にほうれん草とパセリの緑ソースを加えたもの。義理の父が選んだシャブリの香りとミネラルな味が良く、とても評判だった。

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