Patisserie is in a huge trend in Paris now. There have been always many famous shops but there are more than ever in recent years. One of the reason is TV shows. Patisserie chef's competition has become very popular and many star chefs were born.
Along with the TV show, a new professional magazine called "Fou de Patisserie" was published from 2014 which focus on new chefs and the professional recipe. I've been buying it each time I go to France.
This magazine had opened the collective patisserie shop in Rue Montorgueil. They have the collections of some of the famous pastry of famous chef. I bought two pastry and they were really wonderful.
「フォー・ドゥ・パティスリー」近年フランスのパティスリー業界は大きなブームで、流行りの店が次々にオープンしている。パティスリーブームの火付け役の始まりはテレビ番組。若いパティシエが競いながらトップを目指すもので、その審査役である既存のパティシエも随分有名になった。
そんな中で、プロ用のパティスリーの専門雑誌「フォー・ドゥ・パティスリー」が2014年に発行され、これも発行以来、人気雑誌になった。私はこの雑誌の構成がとても好きで購読している。その雑誌が今年、セレクトショップをオープンした。有名パティシエの得意の一品を選んで置いている店で、日々そのセレクトは変わるようだ。
レモンタルトとエクレアを買ってみた。美味しくて驚いた。構造がとても凝っていて、クリエイティブ。そしてとても美味しかった。正に芸術作品だ。
Fou de Patisserie
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