"Paté de maison"
「自家製パテ」
「ソシソン」
"Roti de veau"
「ジャガイモ」
"Fromage blanc"
「フロマージュブラン」
"Clafoutis aux mirabelles"
「ミラベルのクラフティ」
"Sorbe aux fraises"
「いちごのソルベ」
"Oreillettes au sucre"
「オレイエット」
We went to the old restaurant deep in the mountain. I must say it first but this was the best food I've had on this trip. I went to good restaurants in Paris as well but this place was far better than all the others. It was so good I still remember the taste. There is no choice of menu much but the choice is either deer meat or veal.
Veal is cooked in the fireplace with lard on the bottom. The fragrance of the grilled veal was very appetizing. It was extremely well cooked and the taste was superb. All the food from the paté and the saucisson to the dessert was amazing quality, very simple and bold but extremely good. Dessert of strawberry sorbet was also excellent. I was amazed by the quality of the food in France again.
「山のレストラン」深い山奥にポツンとあるレストランの料理が驚きの美味しさだった。始めに言ってしまうが、この旅で一番美味しくて印象的な料理だった。この後パリで前から行きたかったレストランにも行ったが、この料理の美味しさの衝撃には比べ物にならない。
全てが美味しかった。特に子牛のロッティ。伝統的な田舎料理法で、暖炉のねじ式のロテスリーで、肉の下にラードをはって回る度に脂を塗って焼くものだそうだ。料理が出てきた時の香りが良く、食欲をそそるパワルフな香りがした。炭焼きとも違う香りだ。
肉も良かったが、パテ、ソシソン、ジャガイモ、デザートもとても美味しかった。デザートのいちごのソルベも一口食べて、目を見開いた。全ての食材の鮮度が良く味が濃い。究極にシンプルで、大胆な田舎の味に感動した。義母曰く、先代からある店で、50年前くらいからあるらしい。
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