14 April 2022

Spring French Dinner Invitation

"Amadai"





"Eclair et chou au mousse aux petit pois"
「グリンピースのムースのエクレアとプチシュー」



"Konbu marinated sashimi"
「鯛の昆布締め」

"Cappuccino au bamboo shoot"
「竹の子のカプチーノ」

"Saute of Amadai with white asparagus"
「甘鯛のソテーとホワイトアスパラガス」


"Beef cheek cooked in wine, grilled onion, shio tomato"
「牛の頬肉のワイン煮、新玉ねぎと塩トマトのグリル」

"Sabayon aux fraises"
「いちごのサバイヨン」

I invited our family friend over for a dinner.  It was the first time after covid outbreak from the winner.  Now I think it's ok to have dinner together with people at home.  For this occasion, I went to the local fish market in the morning. 

 Amadai is a very tasty fish of the season.  Since it was not on a day of my day off, I precooked everything the day before.  I also made a gratin dish but I forgot to take a photo.  I think I could manage time well this time.  

「春のフレンチディナー」お友達家族を招待して春のフレンチを作った。休みの日では無かったので、前の日に市場へ行き、ほとんど料理しておいた。メインを煮込み料理にすると楽だ。今回は前菜をクリエイティブな料理にしてみた。もう少し盛り付けを華やかにするべきだった。

カリフラワーのグラタンなども作ったが、写真忘れ。お料理はシンプルフレンチなのだが、いつも通りに油やバターを少量使用する料理法で作ったので、少しさっぱりし過ぎたのかもしれない。ただ、品数は多いのでそれなりに塩分も油分も摂ったと思う。

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