"Nanohana marinated in mustard sauce"
「菜の花の辛子和え」
"Warabi with young onion salad"
「わらびと新玉ねぎのサラダ」
"Banpeyu citrus with cottage cheese"
「晩白柚と新玉ねぎのカッテージチーズ和え」
"Warabi with Kogomi"
「わらびとこごみのおかか和え」
"Young cabbage in salt"
「新キャベツの塩蒸し」
I love cooking seasonal vegetables in a very simple way. I strongly feel the dynamic of seasonality in Japan through the taste. Therefore each time I find the vegetables that come out to the market, I buy them right away.
「春野菜料理」4月は春野菜ばかり食べていた。山菜も沢山食べた。菜の花も色んな食べ方をした。季節野菜はシンプルに頂くのが一番だ。特に春キャベツはキャベツの水分だけで塩とオリーブオイルで鍋で蒸し焼きにすると驚くほど美味しくなる。晩白柚は熊本の特産品で大きな柑橘。そのまま頂いても良いが、サラダにしても美味しい。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.