16 April 2022

Spring Vegetable Dishes

 

"Nanohana marinated in mustard sauce"
「菜の花の辛子和え」

"Warabi with young onion salad"
「わらびと新玉ねぎのサラダ」

"Banpeyu citrus with cottage cheese"
「晩白柚と新玉ねぎのカッテージチーズ和え」

"Warabi with Kogomi"
「わらびとこごみのおかか和え」

"Young cabbage in salt"
「新キャベツの塩蒸し」

I love cooking seasonal vegetables in a very simple way.  I strongly feel the dynamic of seasonality in Japan through the taste.  Therefore each time I find the vegetables that come out to the market, I buy them right away.

「春野菜料理」4月は春野菜ばかり食べていた。山菜も沢山食べた。菜の花も色んな食べ方をした。季節野菜はシンプルに頂くのが一番だ。特に春キャベツはキャベツの水分だけで塩とオリーブオイルで鍋で蒸し焼きにすると驚くほど美味しくなる。晩白柚は熊本の特産品で大きな柑橘。そのまま頂いても良いが、サラダにしても美味しい。

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