06 September 2022

August Japanese home dishes - remains of the summer

"okura in dashi"
「オクラのお浸し」

"Japanese pumpkin in dashi"
「カボチャの煮物」

"kikurage with Chinese pickles"
「キクラゲとザーサイの和物」

"pepper with pork"
「豚とピーマンの炒め物」

"Cold noodles with minced beef"
「冷やし中華」

"Tuna saute with butter and soya sauce"
「マグロのバター醤油焼き」

Some dishes I made at the end of summer were good.  I love making Chinese food at home which I make with much less oil.

「8月終わりの料理」夏の名残の美味しかった料理。カボチャの煮物は最高に良くできた。日本料理に勤めている成果だ。キクラゲは最近大分産の生が出ている。これは一回茹でて使うのがおすすめ。マグロはバター醤油でサッとソテーしたらとても美味しかった。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.