My mother-in-law had an excellent piece of beef fillet wrapped with fat. I thought she would roast it but she cooked it as a steak slicing the meat. Though the result was great. It was very tasteful meat which was a very different taste from Japanese beef or Australian beef I have in Japan.
「牛フィレランチ」義母が素晴らしいフィレ肉の塊を買っていたので、ローストするのだと思っていたら違った。塊肉は牛脂に巻かれているが、フランスの肉屋では脂の少ない部位の肉には脂が巻かれて売られていることが多い。彼女はこれをスライスしてステーキにしていた。
これがカリッと焼かれてとても美味しかった。フランス肉の味が全く違う味で驚いた。私は熊本の赤牛のフィレ肉をよくBBQなどで頂くが、違う動物の肉ではないかと思うくらい味が違う。旨味が濃い。野生味があるのだが臭くない。さすが肉食の国!
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.