This fish is often served as fish fry in the U.S. In Japan, we use for fish related products since the fish itself is difficult to cook. I found "Alaska Pollock" as frozen fish here. Fish itself is not as refined as flounder or sole it has similar taste with Raie. I made sauce with lemon butter with capper to match.
「スケトウダラのレモンバターソース」スケトウダラの切り身の冷凍を見つけたので、レモンバターソースを合わせてみた。スケトウダラとは身が柔らかくて扱いにくいので、日本でも海外でも加工品に使用されることが多い。韓国料理では乾燥させたものをスープとして頂く料理がある。
味は美味しいが青魚とは違う、北の魚の独特の匂い(ホッケやアンコウのような)があるので、味がしっかりしたレモンとケッパーのソースを合わせた。このソースはフレンチではエイの料理によく合わせるものだが、これもとてもよい組み合わせだった。レモンはオーガニックで皮も一緒に使用した。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.