13 September 2013
English style
As far as I know, French people hardly eat anything salty for their breakfast. There are varieties of breakfast breads such as Croissant, Pain au chocolate, Brioche, Chausson aux pommes and so on and they're great match with coffee. Anytime I make sunny side eggs with bacon, we have them in late morning or for lunch.
「英国式」フランス人の多くは朝食に塩気のあるものを食べない。朝はコーヒーにクロワッサン、パンオショコラ、ブリオッシュなどのバター香る甘過ぎないパンを一緒に頂くのが定番。フランスのパン屋さんのそれはとても美味しくて、早朝焼きたてを頂くのが最高に美味しい。私はフランスではブリオッシュ・オ・シュクレがお気に入り。
ちなみに日常フランス人の朝は意外に早い。働き盛り世代は毎朝ブランジェリーに焼きたてを買いに出かけられる余裕はないので、バゲットにバターとコンフィチュール(ジャム)を付けて食べるのが最も一般的だろう。
夫と暮らしてまだ日が浅い頃、朝から目玉焼きを作った時に「オー!今日はイングリッシュだね!」と驚かれた。今我が家では、卵料理は週末の遅い朝や昼時に頂くことが多い。
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.