This is a very easy and wonderful summer dish. I love the sourness of the lemon and the fragrance. Plenty of lemon sauce makes the chicken breast very moist and easy to eat on hot summer days. The sauce is made with a half of lemon juice, chicken stock, a small amount of sugar, cornstarch.
「レモンチキン」これは簡単で鶏の胸肉をとても美味しく食べられる料理。鶏胸肉をフライパンに蓋をしながらブレゼ(蒸し焼き)にする。大きな胸肉だとチキンストックを少量加えて水分を足してからブレゼすると良い。
ソースはレモン1/2個、チキンストック、少量の砂糖にコーンスターチか片栗粉で少しとろみを付ける。レモンをたっぷり使い、その酸味を砂糖で少し緩和させる。暑い日に美味しい爽やかな料理。好みでバターをひと匙加えてもいい。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.