15 November 2019

Family dinner with Cantonese dishes

"Sashimi; Kawahagi"
「カワハギの刺身」

"Cantonese Siu mai"
「香港焼売」

"Steamed chicken with mushrooms in bean sauce"
「鶏と人吉キクラゲの豆豉蒸し」

"Stir fry vegetables"
「モロッコ豆と竹の子の炒め物」


"Grass-fed beef steak" 
「グラスフェッド牛のステーキ」

"Fried rice with char siu with lettuce"
「焼豚とレタスの炒飯」

I usually cook French dishes when I invite family at home but I've tired of Cantonese food this time.  I love Chinese food but it's slightly difficult to make them when people come at home because Chinese food cannot be cooked beforehand.  Therefore I've prepared all the process and ingredients to be cooked on the spot of serving.

Though I liked all the dishes I made and Cantonese food is great dishes to share with people.

「ファミリーディナー」家族が集まる時はいつもフレンチを作るのが私の定番だが、今回は広東料理を作った。中華料理は作り置きが出来ないので、おもてなしにはあまり向かないのだが、蒸し物を入れたことと、材料をギリギリまで準備をしておいて炒めて作った。

日本の食材で中華は割と作りやすいので、良いアイディアだと思った。自分自身が広東料理が好きだと言うこともあるが、また作ろうと思う。カワハギの刺身は良いものが手に入ったので、肝醤油で頂いた。日本の魚は最高!

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