15 June 2021

Summer Japanese dishes - stir fry

 

"Cabbage with cured ham"
「キャベツと生ハムの胡椒炒め」

"Aubergine, bell pepper with pork in miso saute"
「ピーマン、ナス、豚の味噌炒め」

"Beef with bell pepper in soya sauce"
「牛コマのウスターソース炒め」

"Thinly sliced beef cooked with salt"
「牛コマの塩炒め」

"Aubergine cooked in garlic olive oil"
「ナスのオリーブオイル炒め」
Stir fry is a dish that I make often in the summer.  It's usually a mix of vegetables with thinly sliced beef or pork.  In fact, in Japan meat is sold thinly sliced so this is the dish to make with meat.  It's good to eat meat and vegetables together.

「炒め物」鍋物が暑い夏は野菜炒めをよくする。肉と野菜を一緒に炒めることで野菜を沢山いただこうという事。日本では肉が薄切りで売ってあるのでこのんな料理が一番手っ取り早く、美味しい。

おすすめは生ハムで炒める料理。オリーブオイルを使い、生ハムと野菜を炒めて味付けは無し。カルデイで売っている生ハムの切れ端?はそのまま食べても美味しいが、残りはこんな風にキャベツと一緒に炒めると美味しい。

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