26 June 2021

Summer Japanese home dishes - fish

 

"Ayu; river fish"

"Ayu cooked in Sansho"
「鮎の赤煮」

"Fish cooked in soya sauce"
「魚のあら煮付け」

"Grilled fish heads"
「しま鯵」

"Steamed Isaki in butter"
「イサキのバター蒸し」

I tend to cook anything very simple these days.  I recommend making aluminum wrapped steam fish with butter.  This is a super simple and excellent way of having fish.  I can be replaced with cod, salmon, and many other fish.

「夏の魚料理」最近シンプルな料理ばかりしている。時間があまり無いので仕方ないのだが、その中でも一先のバター蒸しが美味しかった。玉ねぎとキノコを一緒に入れるとバランスも良い。酒をかけてバターを入れて蒸すだけ。

鮎の赤煮とは山椒を入れてコトコト煮込む料理。圧力鍋で短時間炊いてみた。山椒と鮎の相性は抜群だ。これは本当に美味しくて、少しづつ楽しみながら頂いている。

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