12 June 2021

Summer Japanese home dishes - small vegetable plates

"Cucumber with Salt konbu"
「きゅうり塩昆布」

"Tomatoes with onion"
「トマトの玉ねぎかけ」


"Edamame"
「茶豆」

"Grilled aubergine in dashi"
「焼きナスの蕎麦出汁浸し」

"Soya sauce marinated leeks"
「ネギの豆板醤醤油漬け」

"Cold tofu"
「冷奴」

"Omelet with Chinese chives"
「ニラ卵焼き」

"Cucumber with tomatoes"
「ちくわキュウリ」

Suddenly we've got so many cucumbers, aubergines, tomatoes as a gift.  This makes me feel that we're in the summer.  All the summer vegetables are very fresh and absolutely tasty.

「夏の野菜小鉢」最近きゅうり、なす、ピーマンなどのたくさんの夏野菜を頂いたので、毎日頂いている。路地物の夏野菜は新鮮で美味しく最高の夏の贅沢だ。シンプルに食べてもよいし、色々料理してもいい。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.