17 April 2010

Burger a la maison


We as my husband and I love burgers at home.  Burgers taste wonderful when you cook for yourself using high quality of ingredients.  You need to buy some very lean good equality minced beef and cook it in medium rare to make this dish outstanding.  Sometimes I add a slice of grilled bacon.

I always make the potato chips or french fries and some salad on the side with the burger.  Even the potato chips has to be home made, then you have a wonderful one plate meal.

夕食にハンバーガーとは日本語ではあまりよい聞こえではない。しかしハンバーガーは全て手作りすると、かなり健康的で簡単でとても美味しい。日本のみそ汁とおにぎりみたいなものだろう。

シンプルな料理程手を抜いてはいけない。一番大切なのは肉の質。上質で出来るだけ脂肪の少ない牛肉のひき肉を使う。肉を一人分を手に取り、ささっと厚めにまとめる。決して固めたり、こねくり回してはいけない。塩こしょう、オールスパイス、ナツメグ、ガーリッパウダーなど好きなスパイスを両面にふりかける。焼きはグリルパンを使い、絶対に火を通し過ぎない。焼きの最後でエメンタールチーズをのせてさっとふたをしてチーズを溶かす。

バーガーバンはオーブンでこんがりと焼き、出来れば市販(仏)のベアネーズソースを塗る。なければマヨネーズと粒マスタードを混ぜたものでもよい。食べる時にケチャップ、ディジョンマスタード、ピクルスを添えて頂く。

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