08 March 2011

Bouchées à la Reine au foie de volaille









"Bouchée à la Reine" is one of the very traditional French dish.  This is something you buy at "traiteurs". You can also buy already made pies in supermarkets in France, but you can easily make ones with frozen pie sheets.

Traditional stuffing is usually mushrooms in béchamel sauce.  This is a variation with chicken liver and mushrooms in red wine sauce.  This is made of saute of shallots, mushrooms and chicken liver cooked in fond de veau and red wine.

「ブッシュ・ア・ラレン」とはこんな形のパイ詰め料理でフランスの伝統的な料理の一つ。「トレター」と言われるお惣菜屋さんには必ず売っているものだが、そのパイのカップは既に焼いたもののパックがスーパーにもよく売ってある。冷凍のパイ生地を使っても簡単に出来る。

典型的な詰め物はマッシュルームのベシャメルソースかけで、これはちょっとテイストの違うバリエーション。中身はエシャロット、マッシュルームと鶏レバーをフォンドヴォーと赤ワインで煮たもの。

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