21 March 2011

Chicken cream curry


I wanted to make Thai green curry then I realized that I didn't have a can of coconuts milk.  So I made something similar with sour cream which is similar to creme fraiche and chicken stock with normal curry powder.

First to saute sliced chicken breast in olive oil with one tea spoon of curry powder.  Then add vegetables you like; I added courgettes, mushrooms and baby corns and chicken stock  and simmer them until it cooks.  Cook them without a cover and reduce the liquid towards the end of cooking.  Loose sour cream with cooking liquid and add the cream to the pot then cook for few mins.  Season with salt and pepper.

「チキンクリームカレー」タイのグリーンカレーを作ろうと思っていたら、ココナッツミルクが家に無かったので、普通のカレー粉と冷蔵庫にあったサワークリームで代用してそれらしきものを作った。サワークリームが無ければ生クリームでもよい。ココナッツミルクが苦手な方には特におすすめなマイルドなカレー。

鶏胸肉をそぎ切りしたものをカレーパウダー小さじ1とオリーブオイルで炒める。次に野菜を加え、チキンブイヨンを入れて煮込む。蓋をせずに煮て最後に水分を煮詰める。好みの量のサワークリームを煮汁で溶きながらカレーに入れて更に煮込む。最後に塩こしょうで味を調整する。

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