20 February 2012

Chicken liver with fried noodles


This type of thin egg noodle is speciality of Hong Kong and it's usually served with shrimp wontons.  I boiled the noodles first then fried in olive oil in frying pan.  Chicken liver is marinated with the sauce made with ground ginger, ground garlic, sugar, soya sauce and chinese wine.

「鶏レバーとかた焼きそば」これは香港のワンタン麺用の卵麺で作ったかた焼きそば。茹でた麺を揚げずに、テフロンパンにオリーブオイルをひいて焼いたものなので、半生のかた焼きになる。

レバーはおろし生姜、ニンニク、砂糖、紹興酒、醤油に漬けたもので、中華鍋で強火で炒める。後にもやしを炒めて盛り、鍋に残った焼き汁にレバーの漬けだれを加えて沸騰させ、酒と醤油を足して味を調整し、上から全体にかける。

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