This fish is called "Katuo" in Japan and one of the most common fish in Japan. I've found the fish that is very similar to Japanese katsuo the other day, so I tried. I made salad with sesame oil sauteed fish and I made Tatuta age with the other half.
「ソウダカツオ」先週の木曜日、マーケットでどう見ても鰹だと見える魚を見つけた。大きな魚(体調40cm程)をさばいてみたい!と思って丸ごと買ってきた。鰹にしては体に線が無いので、調べてみたら「ソウダカツオ」という種類だった。
血合いが多かったので、ごま油でたたき風のソテーを作ってサラダ仕立てに。半身は漬けにして、翌日竜田揚げにした。臭みなども全くなく、脂がのっていて美味しく頂いたが、普通の鰹の方がさっぱりしてよりよいと思った。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.