05 December 2014

Miyazaki chicken with basil sauce


Miyazaki in Kyushu is known as a good producer of Japanese chicken.  I was not buying the brand before but I've realized it's really different from ordinary chicken the last time I went back my home.

Personally I like the white meat; which is the breast part of chicken rather than the thigh.  Though most of Japanese people like thigh over breast so the price of beast is much cheaper in Japan.  This is opposite in the western countries.

I carefully cooked the beast, not to over cooked and arranged with basil sauce.

「日向鷄」前回熊本で買ってみた宮崎の日向鷄が驚くほど美味しく、冷凍で香港まで持ってきた。私は地元のブランド鷄、天草大王があまり好きではない。理由は身が硬い故。その印象が強かったために、日本の鷄にはあまり興味がなかった。

しかし、この日向鷄はとても柔らかく、旨味が強い。鶏肉では今まで私はフランス産の地鶏が一番美味しいと思っていたが、この鷄の味には本当に驚いた。しかも日本人はあまり胸肉を好まないので、胸肉はもも肉の半額ほどの値段だ。この美味しさでこの値段に驚きだ。デパートや専門店でしか買えないが、鷄を買うならオススメしたい。

胸肉は火を入れ過ぎたらいけないので、ゆっくり、じっくりと火をいれてミディアムに仕上げる。絶対に焼き過ぎたら美味しくない。冷凍したことで、若干肉汁が出やすくなることが残念だが、他のものを食べられなくなりそうな美味しさだ。

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