Finally, I've found a great access to local cooking. It seems that Hong Kong government of Food and Environmental Hygiene department suggesting what to cook for each day. I've seen this poster in local market but I didn't know that I could see in the internet.
Since the language is in Chinese, many of you have no idea... not that I understand Chinese perfectly but I can read about 50%. It's very interesting for me to see what ingredient and combination of those that local cuisine is made with.
「食品環境衛生省の週間献立」香港の街市に行くと、ものすごい数の食材に圧倒される。私はいつもこれらをみんなどのように食べているのだろう、と興味津々だ。香港人の仲の良い家族などを知らないので、本で勉強したりして手探りで地元料理を作っているが、いいものを発見した。
これは政府から出ている週替わりの献立表。街市に行くと、大きなポスターとして貼ってあるので、以前から知っていたが、インターネットにも出ていることを発見した。中国語なので、半分くらいしか理解できないが、とても興味深い。しかも3行くらいしか工程が書かれていなのに大体料理ができる中国語の無駄の無さも素晴らしい。
ご覧のとおり、最初の料理はスープ「湯」で、土鍋で3時間煮込むとある「3小時」。自分は2時間煮て十分だ、と満足していたが、まだまだであったようだ。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.