This is long hour stewed pork belly in soya sauce and Taiwanese spice. I happened to buy few packages of pork belly the other day because they were discounted. It's better to drench pork belly first then cook them without soya sauce before it becomes tender.
「豚バラの煮込み」豚バラが安くなっていたので醤油煮を作った。角煮というのには薄切りの豚バラだ。豚肉は一度茹でこぼして灰汁をとる。今回は最初は酒と薬味のみで煮込み、肉が柔らかくなってから醤油と砂糖を加えて更に煮込んだ。
しかし、始めから薄く砂糖、醤油味をつけて蓋をして煮て、肉が柔らかくなったら水分を飛ばしながら煮汁を煮詰める方法でもよい。写真には出ていないが、煮込みには台湾の煮込み用スパイス袋(八角などが入っているもの)を加えている。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.