"Brioche"
「ブリオッシュ」
"Pissaladiere aux olives"
「ピサラディエ・オリーブ」
"Pissaladiere aux tomates"
「ピサラディエ・トマト」
"Gnocchi aux poitrine fume creme"
「ニョッキ・ベーコンクリーム」
"Roti de fillet de boeuf"
「牛フィレのロッティ」
”Chou a la creme"
「シュークリーム」
We hosted a casual brunch on Sunday. I made Brioche for the first time and I made them with small amount of butter so they very light. Making of brioche was not as difficult as I thought even though I don't have dough developer, it's warm enough in Singapore to leave in room temperature.
The sauce of gnocchi is made with chicken stock I made with chicken. It went well with gnocchi very well. Beef was grass fed tenderloin and it was very good taste.
The dessert was bit of failure... I didn't put eggs enough that the dough was heavy to raise. Plus it's not a good dessert to make in humid country because the crusts lose crispiness very fast. Yet I have to make it better than this..
「日曜ブランチ」お友達家族とのブランチ会。今回ブリオッシュを初めて作ってみた。私はあまりパン作りが得意ではないが、ブリオッシュは簡単な方だろう。シンガポールは暖かいので、生地の常温で生地の発酵ができる。初めて作った割にはよくできたと思った。バターを随分減して作ったのでとても軽い。ただ、おもてなしには味重視の方がよいかもしれない。
今回の料理では、ニョッキが一番手間がかかっているだろう。鶏の出汁を前もってとっておいた。鶏出汁、ベーコン、クリーム、パルメザンチーズでソースを作った。ニョッキは粉を少な目にするとジャガイモの食感があってよい。
シュークリームは自分が食べたくて作ったが、失敗してしまった。シュー生地に卵が若干少なく重かったためか膨らみ方が足りなかった。シンガポールのオーブンで初めて作ったが、オーブンに敏感な生地は何度か練習しておかないといけないと反省した。
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