I constantly make chicken stock by myself because each time I buy chicken, I buy the whole chicken. These days I like adding not sweet corns in the stock which makes the stock very mild and deeper taste.
I also enjoy the left over of the meat from the chicken bones. Above photo is thinly cut vegetable combination lightly boiled in the chicken stock. It was extremely good.
「鶏出汁の料理」私は鶏は必ず一羽で買うので、常に鶏の出汁を常備している。鶏料理は週に1、2回。最近、ストックに甘くなくて安いトウモロコシをよく入れる。香港の壺煮スープの材料を参考にしたものだが、トウモロコシを入れるととてもマイルドで深い味になる。
鶏出汁をとったガラは、身をほじってサラダやサンドイッチの具にする。上の写真は千切りの人参、セロリ、白ネギをさっとざるに入れたままチキンストックでさっと茹でたもの。シンプルなのにとても美味しかった。味は塩とオリーブオイル。
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