"Mousse de pomme de terre"
「ジャガイモのムース」
"Avocats au crabe"
「蟹とアヴォカドの前菜」
"Gratin de corail de crabe"
「蟹味噌と卵の濃厚グラタン」
"Pommard 2013"
「2013年 ポマール」
"Roti de filet de boeuf"
「牛フィレのロッティ」
"Gateau glace de mousse au chocolat"
「チョコレートムースのアイスケーキ」
I cooked French dinner course for our anniversary of our marriage this year. We're very much a champagne and wine lover, it's difficult to find a good restaurant in Singapore for that... so I cooked something I like with local ingredients.
For the first time I tried ISI mousse maker; espuma machine which I bought in Paris. I didn't know the result so I tried the simple mousse of potato with chicken stock with creme. The result was amazing.
We are mousse au chocolate lover but it's difficult to make well in Singapore due to the heat. So I decided to make ice creme cake with it. I have a lot to improve for this recipe but it was a good start.
「結婚記念日のディナー」夫婦でシャンパンとワインを存分に楽しもうと思い、フレンチを作った。ワインはフランスから持ち帰ったブルゴーニュ「ポマール」がメインなので、蟹や牛フィレなどの軽やかなメニューにした。
ジャガイモのムースは、最近購入したエスプーマ機を初めて使ってみたもの。鶏の出汁で作ったジャガイモのピュレとクリームをエスプーマでムースにした。アクセントはマッシュルームのロースト。
蟹は卵と味噌が結構詰まっていたので、特別なベシャメルソースを作ってグラタンにした。ムースオショコラが好きだが、シンガポールは暑すぎてイマイチうまくできないので、今回はそれをベースに凍らせたアイスケーキを作ってみた。改善点はあるが、なかなかよく出来た。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.