20 December 2017

Ampang Niang Tou Fu



This is the shop I go often to have lunch.  There are many delicious spicy food in Singapore but I can't eat too much oily and spicy food often.  So I ended up eating hear a lot.  Some reason, this dish is similar to Japanese food. 

安邦醸豆腐」前にも出したこの店は最近よく行くようになった。シンガポールにはスパイスが効いたマレーシア/インドネシア料理やインド料理が沢山あり、本当はもっと食べ歩きしたいのだが、どうしても私にはしつこくて、あまり食べる気が起こらない。

この店のヤンタウフーはスープ仕立てでとても軽い。出汁も美味しいし、テーブルに常備されているチリソースも美味しい。不思議と何度食べても飽きない味。日本でもそばやうどんのようなさっぱりしたランチが好きなので、和食に似ているのかもしれない。

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