This is spare rib deep fried and cooked in vinegar sauce. I should have made this with pork loin but I happened to have ribs instead so I cooked longer in the sauce until it becomes tender. Actually, this process made this dish much better than I thought. It was sour but not too sweet, I could season it exactly the way I like.
「スペアリブの黒酢煮」本来は肩ロース肉で作る料理だが、間違えてスペアリブを買ってしまったので、料理法を少し変えた。先ずは下味をつけた肉を油で揚げる。その後、本来は甘酢をからめるのだが、それに水を加えて柔らかくなるまで煮込んだ。肉が柔らかくなったら煮汁をからまるまで煮詰める。
煮込んだことで肉も柔らかくなり、しっかり味がついてとても美味しくできた。私はレストランの甘酢料理は自分にとって甘すぎる事が多いので、自分で作ると自分好みの酸味が出せるのがいい。
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