"Gougeres"
「グジェール」
"Carpaccio de turbot"
「ヒラメのカルパッチョ」
"Saute de sole a la sauce vert"
「舌平目のソテー2種ソース」
"Roti de boeuf"
「牛肉のロッティ」
"Gnocchi aux gorgonzola"
「ニョッキ・ゴルゴンゾーラソース」
"Chateau Guadet 2015"
"Mousse au chocolat"
「ムースオショコラ」
I prepared dinner with my parents' friends one day. For this dinner I went to see the fish at the local I've found a sole that the size I've never seen before. I made two sauces for the fish; lemon sauce and green sauce.
I also made gnocchi with gorgonzola sauce. I haven't made this for a while but it goes greatly well with roasted beef.
「フレンチディナー」お客様があったので、シンプルなフレンチを作った。魚と肉とメインを作ったが、魚のボリュームが少し大きすぎた。本当は身のしっとりした白身魚を使おうと思っていたが、この日は大きな舌平目があったのでこれをソテーすることにした。この舌平目はかなり大型だったが、身がふわふわしてとても美味しかった。
珍しくポテトニョッキを牛肉の付け合わせにしてみた。ゴルゴンゾーラがとても良く合うが、少し前に作っていたのでニョッキがソースを吸い込んでしまったのが少し残念。この料理は本来は作りたてが美味しいのだが、おもてなしだとタイミングが難しい。
ムースオショコラは今回少し軽めに作ってみた。フランス流で作ると日本では濃いと言われるので、今回はレシピを変えてみた。ムースは冬に上手くできる。
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