This is a rice dish I made a few months back in the autumn season. We have this type of mushrooms all year long but to represent the mushroom season. I used Japanese dashi to cook the rice and dried shitake mushrooms, then added mushroom saute in the end.
「きのこご飯」10月頃に作った料理。マッシュルーム、しいたけ、しめじなど季節に関係なく、いつでもあるものだが、秋と言うとキノコと印象で作った料理。ご飯は出汁は昆布、カツオの出汁プラス乾燥椎茸を入れたもので炊き、オリーブオイルでソテーしたマッシュルームをご飯が炊けた後に加えて蒸した。
この方法だとマッシュルームがぬるっとせず、香ばしく頂ける。ピザ用のチーズも加えて和洋折衷なものにした。その他の料理は蒸し鶏の胡麻だれ(棒棒鶏)と出し巻き卵。
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