14 July 2016

Risotto con brodo di pollo



I made risotto with home made chicken stock.  Chicken stock was great but the onion saute I added with rice was mistake.  Onion was too sweet, I thought I adjusted the sweetness by adding white wine but it was not a great base for the rice.  Toppings of mushrooms and bacon saute was great match.

「鶏だしのリゾッット」ローストチキンのガラからとった美味しい鶏のだしがあったので、リゾットを作った。ベースの米をエシャロットか白ネギと一緒に炒めて、味の深みを作ろうと思ったところに玉ねぎしかなかったので、玉ねぎを使ったのが間違いだった。

玉ねぎの甘みが強かったので、白ワインでバランスをとったつもりだったが、甘みと酸味の余計な味が鶏だしの良さを打ち消す感じになってしまった。少量の玉ねぎでも玉ねぎ、ネギ、エシャロットとやっぱり味も風味も違うものだと実感した。

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