30 July 2016

Summer Soboro gohan



This is Japanese style rice with topping calls "Soboro".  I made soboro with minced pork and seasoned with local soya sauce.  Soya sauce in Singapore is sweeter than the ones I was using in Hong Kong but it's good for sweet soya sauce taste.

I also prepared varieties of toppings; scramble eggs, boiled beans, diced cucumber and tomatoes.  I heated sesame oil in the end and drizzle on the top of fresh ginger.

「夏そぼろご飯」最近シンガポールの地元の醤油を使えるようになってきた。中華醤油で言えば、香港の九龍醤油が一番美味しい。シンガポールの中華醤油は香港のものより甘くて濃い。老抽に至っては、蜂蜜くらいにドロドロしている。しかし甘辛の味付けの肉にはよく、照り照りに仕上がる。色は濃いが味は濃くない。

これは豚ひき肉と生姜を甘辛く炊いておいたもと色んなトッピングでそぼろご飯にした。最後は生姜とネギのみじん切りに熱したごま油をジャッとかけたので香りもよく美味しかった。

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