I haven't been making any bread since I came back to Singapore though I've tried again with new recipe from a bread making text book from Tsuji cooking school. This recipe was very different from any recipe on the internet that I've found before.
It's still not perfect but I've progressed a lot with new recipe. These rolls tasted even good a day after. Butter rolls are very popular Japanese bread so if you haven't lived in Japan, you may not know this type of bread this is.. it's somewhat between table bread and brioche.
「バターロール」パン作りはしばらくなるが、今回は日本で買った辻調のパンの教本を2冊熟読して作ってみた。分量もかなり細かく、計るだけでイライラしたが、これまでより確実に美味しくできた。発酵器がない上に私の形成の技術が悪いので、そこそこの出来上がりだが、やはり辻のレシピはネットで拾ったレシピとは全く違う。
焼きたては味が濃いと思った。しかし翌日の美味しさが全く違う。さらに市販のパンより家庭的な薄味なので絶妙だ。ちなみにバターロールとは典型的な日本のパンなので、フランスにも馴染みがない。ブリオッシュの軽い版というところだろうか。
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