03 February 2010

Filet de Porc a la Moutarde


This is a recipe from le cordon blue basic book.  Somehow, pork goes very well with sour sauce. In French approach mustard are often used with pork.

First to lightly color the meat on the pan then coat with mustard, then place in the oven till it cooks.  Remove the meat from pan, saute some slice of onions till they caramelize then add white wine, then fond de veau.  If you don't have Fond de Veau, you can replace with chicken stock or beef consomme. Then add some mustard in the end.

マスタードと豚フィレは抜群の組み合わせだと思う。レシピはコルドンブルー「フランス料理の基本の基本」から。初めにフライパンで肉全体に焼き色を付け、マスタードを塗ってオーブンで焼く。豚フィレは細いので火の入れ過ぎに注意する。肉が焼けたら冷めないようにフォイルをして保温しておく。同じフライパンでタマネギを炒めてフライパンについた肉汁を落としながら飴色に炒める。白ワインでデグラッセさせた後にフォンドボーを入れて煮込む。本式はソースをこす。最後にさらにマスタードを入れてソースを仕上げる。

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