12 February 2010

Thai cooking lesson in Bangkok








I went to Bangkok this week and took a Thai cooking lesson at Baipai Thai Cooking School during my stay. Thai cooking is something I've never known exactly how to do until today.  The lessons were very entertaining and made it easy for everyone.  I'd recommend everyone who visits Bangkok to take this lesson. They come to pick you up at your hotel since the school is a bit away from the central. They were very kind, friendly and efficient.  The whole experience was a lot of fun.

So I've learned the key method of making Thai noodles and curries.  Thai cooking is something you have to prepare all the important Thai ingredients beforehand; otherwise, it's not possible to bring up the authentic flavour.  

バンコクの料理学校でタイ料理を習ってきた。タイ料理に関しては本を見て作っていたが、カレーなどいまいちうまく作れなかった。インスタントのカレーペーストではタイで頂いたような感動的に美味しい味に仕上がらないし辛さを調節できない。今回でタイ料理のコツが少し解った。先ずはいい材料をそろえることとペーストやベースを手作りする手間を惜しまないことが美味しさの鍵だ。

またタイ料理は日本料理と同様に調味料を一式、ナンプラー、シーゾニング醤油、オイスターソース、ヤシ砂糖、タマリンドソースや海老のペーストなどを揃えた上で食材を買わなければ2、3品のタイ料理が出来ない。

それにしてもタイ人は体も小さめだがとても痩せている。辛い料理を食べているおかげなのだろうか。

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