"Tataki" is lightly seared outside of fish or beef. This is similar to Carpaccio but has to be cooked outside and kept rare inside. In this case, because I use beef, it's very important to cook outside of the beef to kill any germs.
This sauce is made from grated fresh carrot and onion. I used one carrots and quater of onion. Then add rice vinegar, light soya sauce, one tea spoon of Dijion mustard, salt and pepper, olive oil.
「牛肉のたたき、人参ソース」これは牛肉をたたき風にレアに焼いたものに人参のドレッシングを合わせたもの。ドレッシングは人参1本とタマネギ1/4をすりおろす。それに米酢、薄口醤油、ディジョンマスタード小さじ1、オリーブオイルを加えたもの。酢、醤油、オイル等の分量は自分の好み。比較的酢を多くすると人参の甘みが引き出されて 味にコクが出る。
たっぷりかけて人参を包み込むようにして頂く。牛肉は脂身の無いリーンなものをがよい。ソースはタマネギ多めでにんにくも加えたら馬刺にも合いそうだ。
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