15 August 2011
Margret de Canard aux cassis
I still remember the most delicious duck plate I've ever had. It was the first time I went to Paris when I was student, I had this amazing duck plate at the small restaurant. It was perfectly cooked at rosé, it was juicy and bloody.
Duck with orange "Canard a l'orange" is rather known sauce for the duck but I personally much prefer the duck with dark fruits, such as black berry or cassis. It's also very important to cook the meat well.
「鴨のカシスソース」私は初めてパリに行った時に食べた鴨の料理が今でも忘れられないくらい美味しかったことを覚えている。特にその頃アメリカに住んでいたこともあったからか、こんなに美味しい料理があるのか!と感銘を受けた。今はもう無い、たまたま入った小さなレストランだったが、鴨肉に完璧にロゼで火が入っていて、とてもジューシーで、丁寧に薄くスライスされていた。ソースはカシスかベリーの甘酸っぱいものだった。
鴨の料理ではオレンジソースがよく知られているが、私は黒いベリー系、ブラックベリーやカシスの類のものがより合うと思っている。肉の焼き方にも十分に注意する。
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