17 August 2011

String beans and tomatoes with egg







This is home dish from Caucasus region.  String beans, minced shallots, fresh tomato cooked in chicken stock then egg added in the end.

Saute minced garlic with minced shallots then add sting beans, fresh tomatoes and cook with small amount of chicken stock.  It's better to cook the beans until they become soft so that it mache with the texture of eggs.  Let the liquid evaporate then add eggs in the end.

「インゲンとトマトの卵煮込み」これはコーカサス地方の家庭料理。とても栄養のバランスもよいし、やさしい食感と味が疲れた胃腸にもよい。子供にも食べ易い一品だろう。たっぷり作って冷蔵庫で冷やして食べても美味しい。アジアの人は野菜を煮込んで頂くのは苦手な方が多いと思うが、この料理は卵の食感と合わせて、インゲンも柔らかくし上げる方がよい。

エシャロット(またはタマネギ)のみじん切り、にんにく(好みで無くてもよい)をオリーブオイルで炒め、インゲンを加える。少量のチキンストックと生のトマトを加えてインゲンが柔らかくなるまで煮込む。汁気がなくなってきたら最後に卵を全体に流して煮る。味は塩こしょうで調節する。

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