07 August 2011

Torimuneniku to Lettuce no Umeni


This is thinly sliced chicken breast cooked in Dashi with Japanese sour plum; Umeboshi.  I marinated chicken in sake, salt and sugar in advance.  Then prepare Dashi and put Umeboshi, and cook the chicken with corn starch.  Add some lettuce in the end.

「鶏胸肉とレタスの梅煮」これはさっぱりとしてカロリーも低く、夏にはとてもおすすめな一品。先ず、鶏胸肉を薄く削ぎ切りにして 酒、塩、砂糖、少量の片栗粉に1時間程漬け込む。鰹だしを用意し、薄口醤油、酒等で味付けし、梅ぼしを1、2個入れる。鶏肉を沸騰した出汁に入れて茹でる。くっつかないように少しずつ鍋に入れる。鶏肉に火が通ったら、最後に手でちぎったレタスを加えて一煮立ちさせる。全体的にとてもやさしい味で、トロッとした鶏肉とレタスのシャキシャキ感が絶妙にマッチする。

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