This is one of my favorit french home dish. It took me few years to make it perfect. When I bought my french cooking book many years ago when I was living in the U.S., I couldn't make this the way it supposed to be since I've never had chance to eat the dish.
Finally I learned the recette in cordon bleu. Yet, even after the school, I tasted this at many bistro, traiteur, already made packages sold at supermarket and figur out the tast and consistency of the sauce. I came up with my own style of blanquette de veau recently. This is a typical home dish so everybody has their own style.
「ブランケット・ド・ヴォー」これは私の大好きなフランス家庭料理。子牛の煮込みのクリームソースのようなものだが、普通のクリームソースではない。初めにこの料理に出会ったのは、フレンチの料理本だった。何度も作ってみたが、如何せんそのものを食べた事がないので、どんな味に仕上げるのが正解なのか長年分からなかった。
フランスの料理学校で習ってようやく分かった。その後も義母に習ったり、ビストロ、お惣菜屋、冷蔵の既製品など、フランスで様々なところのものを何度も試食してみてようやく自分なりにコレだ、と思うソースを作れるようになってきた。家庭料理なので、皆それぞれスタイルがる。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.